Musiken hör sommaren till

En viktig ingrediens för att en sommar ska bli komplett är musiken. Det är väl knappast någon som inte har haft diskussionen om vilka låtar det är som har blivit riktiga sommarhits och ibland kan debatterna rasa hårda och långa beträffande deras rätt att vara det eller inte. Oavsett så kommer det alltid att finnas de låtar som färgar sommaren på ett tydligt sätt, mer eller mindre bra är upp till var och en att bedöma, men det kommer alltid att finnas den eller de låtar som kommer att förfölja en under sommarmånaderna.

Det är också under sommaren som man kommer att kunna höra musik från alla möjliga håll. Det spelas musik från lägenheter och hus, det spelar musik på uteserveringar och på uteställen och det spelas framför allt musik på många av de festivaler som äger rum på många olika håll under sommaren. Det är allt från ensamma artister som bjuder in till spelningar till regelrätta festivaler som har en väldigt stor line-up och kan leverera den ena världsartisten efter den andra. Sommaren är kort och kort är högtiden för musiken som hörs och förenar människors intressen, alltså inte bara tidpunkten för att ensam gå med den i sina hörlurar.

Köpt musik hjälper

För att det ska vara möjligt att duktiga och talangfulla människor ska kunna fortsätta göra bra musik så måste de också kunna överleva på den. Det är väl knappast någon musikintresserad som inte har tagit del av den debatt som har rasat, och fortsätter att rasa, beträffande fildelning och hur det på många sätt sätter artisterna i besvärliga situationer ekonomiskt sett. Att det säljs allt färre skivor nu idag än det gjorde för 15 år sedan förklaras till viss del av fildelningen, där människor gratis laddar ner musik som de gillar utan att det finns någon ekonomisk betalning i det, förutom att artisterna eventuellt kanske får fler fans.

Dryckesprovning Göteborg

Nu har du möjligheten att lära dig grunderna genom vår cognacsprovning på Tjörn

Cabom

Traditionell kräftmjärde med stomme av galvad tråd och nät av nylon

Det är dock bara en anledning till att försäljningen minskar. En annan handlar om streaming, som exempelvis Spotify eller Apple Music, tjänster som helt enkelt gör det enkelt för människor att lyssna på mängder av artister i sina mobiler, via dator eller surfplatta. Det är verkligen ett förenklande steg som gör steget till ny musik lättare, samtidigt som också dessa lagliga tjänster har haft sin beskärda del av kritik från artisterna som hävdar att de inte tjänar tillräckligt på sina alster.

Oavsett hur det än må vara med fildelning och streaming så kommer en sak alltid att vara säker – att köpa sin musik kommer alltid att hjälpa artisterna, mer eller mindre. Att köpa musik kan dock vara en ganska omfattande utgiftspost, speciellt om det är mycket musik som man gillar och gärna vill ha i sitt hem. Då gäller det att jaga rabatterade priser och de butiker som kan erbjuda de lägsta priserna. CDON är en av många webbplatser som säljer mycket musik och de är också en sida som erbjuder mängder av olika rabattalternativ. Vill man vara säker på vilka rabatter det är som gäller just nu så kan man alltid besöka en sida som rabatterat.se. Här finns det mängder av olika sidor att hitta olika erbjudanden på och om man skulle ta CDON som ett exempel, för att kunna köpa din favoritmusik till ett betydligt bättre pris, så kan du hitta nuvarande rabatter här: https://www.rabatterat.se/butik/cdon/rabattkoder