Flera drinkrecept

Florida Cocktail’s drinkrecept

Alkoholfria drinkar behöver inte alls vara tråkiga, utan kan vara ett perfekt alternativ till t.ex. minderåriga gäster – eller om man t.ex. har jour, måste kunna framföra ett fordon eller av annan anledning önskar hålla sig nykter. Visserligen kan alkoholfria drinkar kräva något mer av bartendern för att få till riktigt bra, vilket dock endast blir en lite eggande utmaning. Florida cocktail är en härligt frisk alkoholfri drink, som direkt får en att associera till sommarens strandpartyn. Garnera gärna med en skiva ifrån någon av frukterna på kanten.

5 cl Grapefruktsjuice
3 cl Apelsinjuice
3 cl Citronjuice
ett stänk Sockerlag
Soda

Vad som skall göras:

Häll alla ingredienser utom sodan i en shaker med krossad is, skaka och sila upp i ett highballglas med isbitar. Fyll därefter upp med sodan.

Rochefort 6

Nu när sommaren lider mot sitt slut måste man ju avrunda på ett snyggt och klassiskt sätt. Så denna veckas tips ligger på den mest klassiska ölstil, Belgisk trappist. Trappist order är en gammal underkategori av katolska kyrkan som numera mest är känd för sina ölbryggarkloster. Kravbilden för att få göra en trappistöl inkluderar att hela processen sköts inom klostret, att inga företag eller privatpersoner äger nån del av bryggning och att alla ev vinster går till kyrkan. Ölen vi ska prata om idag är Rochefort 6, som är en lite ljusare trappist öl med mycket mjuka långa malttoner samt en lätt alkoholsötma vilket gör den väldigt trevlig till lättare kötträtter eller om bara vill ha en paus från lagern en solig dag. Känner du att du måste prova en klassiker finns den på Cgs eller beställningssortimentet på bolaget (art 81503) tyvärr måste man dock beställa ett helt kolli.

Maid in Cuba

Året är 2012 och spritjätten Bacardi anordnar den genom tiderna största drinktävlingen. Allt i jakt på att hitta nästa världsdrink så som den klassiska Mojiton eller Daiquirin. Vinnaren kommer att bli Tom Walker med ”Maid in Cuba” vilket är en enkel, stilren och riktigt snygg drink där han har hämtat inspiration från flera klassiker och kombinerat dem på sitt eget vis.

Maid in Cuba recept:

Kyl ett cocktailglas med is och häll i en dash med Absinth i glaset.

Skaka sedan 4 cl Bacadi Superior/Carta blanca tillsammans med 3 cl lime, 1 cl sockerlag, några få myntablad och två bitar av skalet från en gurka. Skaka med is, dubbelsila ner i det absinthtäckta cocktailglaset och ge drinken en dash med soda. Garneras gärna med en gurkslice. Enjoy!

Rusty Nail

Så här i vintertider när brasorna ska till att tändas och chillet infinna sig kan det sitta fint med en liten värmare under filten för att öka myshetsfaktorn en gnutta.

2,5 cl Blended Scotch Whisky (Ballantines 700ml 259:- nr 404, Famouse Grouse 700ml 285:- nr 438)

1,5 cl Drambuie (700 ml 301:- nr 700)

Häll ingredienserna i ett whiskyglas fyllt med is, rör drinken så den blandas och kyls. Garnera med en citronspiral.